…….

Terveisiä Meralta!!

Tässä pikku fiilistely edelliseltä vuorireissulta Mandala Travelin matkanjohtajana 🙂

Tässä postauksessa kuvafiilistelyä reissun lopusta itse vuorella. Lähestymistrekistä kirjoitan oman jutun piakkoin.

….

Khare 5045m

khare, pieni kylä mera peakin lähistöllä

Meran perusleiriin ja yläleiriin telttamajoitulseen siirrytään Kharesta 5045m korkeudesta. Khare on pieni kylä, jossa on viimeinen mahdollisuus majoittua sisätiloissa. Paikan päältä löydät leipomon ja netti toimii hyvin pienillä “raaputusarvoilla” joista saat käyttöösi tietyn määrän data-aikaa. Tosin kannattaa varautua, ettei kortteja aina ole saatavilla ja netin käytön aikaa on rajoitettu.

 

Kharen majoitusten viereiset rinteet toimivat erinomaisesti köysistötaitojen harjoittelurinteenä. Erityisesti ylläolevan otoksen hiekkainen takarinne on oiva paikka temmeltää kiipeilyharjoituksissa, sillä päivän aurinko lämmittää hyvin. Illalla pilvet saapuvat ja sisätiloissa voi olla erittäin kylmä, joten toppahousut ovat myös täällä kovaa valuuttaa.

 

Moni ei suosi suihkua näissä korkeuksissa, mutta itse testailin sitä huiputuksen jälkeen….kylläkin ilman hiusten pesua. Ämpäri täynnä kuumaa vettä, vaja mukulakivilattialla ja homma on nopeasti hoidettu. Mikäli käytät tilaisuuden, niin älä jätä prosessia hämärän koittoon. On varmasti vilpakkaa!!

 

………..

Perusleiri 5350m

Jäätikön reunan alla olevaa perusleiriä lähestytään ensin hyvää polkua pitkin. Pian kuitenkin siirrytään kivikkoiseen ja paikoin jyrkkäänkin nousuun. Mikäli sinulla on heikot tai helposti kipeytyvät polvet, kannattaa varata vaellussauvat mukaan. Alastuloon kannattaa myös varata extrasti aikaa.

maisemia matkalta mera peakille 1

maisemia matkalta mera peakille 2

maisemia matkalta mera peakille 3

maisemia matkalta mera peakille 4

maisemia matkalta mera peakille 5

mera peak perusleiri 1

Perusleiri on aivan jäätikön tuntumassa. Vaikka matkalla olisi iltapäivän pilvet näkyvyyden haittana, on mahdollista nähdä upeat maisemat leiristä.

mera peakin nousu 1

mera peakin nousu 2

mera peakin nousu 3

Juomaveden kanssa tulee olla tarkkana. Sulamisvesi on kuraveden näköistä ja paikkoja on huonosti. Leirin yläpuolelta on kuitenkin mahdollista sulattaa jäätä. Kannoimme mukana hieman extravettä ja teen kanssa sulatusvesi ei ole hullumpaa.

……….

Yläleiri 5780m

Matka yläleiriä kohti on miellyttävä. Majoitus on ollut jäätikön vieressä ja päivä alkaa heti lumilta. Reitti on selkeä sekä helppokulkuinen. Mäkeä kylläkin riittää!

mera peakin nousu 4

mera peakin nousu 5

 

mera peakin yläleiri 1

mera peakin yläleiri 2

Yläleiri on yhdellä upeimmista paikoista. Kivinen rinne, josta huikeat näkymät. Varoituksen sana yön vessakeikoista. Valo/lamppu kannattaa olla mukana!

mera peakin yläleiri 3

Ylös tiivistimme telttakuntia ja ruokailu tapahtuu teltassa kelin ollessa viileä. Leirissä on vain lepoa varten ja yöllä lähtö kohti huippua.

mera peakin yläleiri 4

 ………

Kohti huippua 6461m

Auringon nousu. Parasta koskaan!!! Vuori on kylmä. Erittäin kylmä. Tällä kertaa tuli kiivettyä koko matka toppa takki päällä. Edillisinä päivinä vastaan tuli moni joka oli joutunut kääntymään ympäri kylmän takia.

mera peakin valloitus 1

mera peakin valloitus 2

mera peakin valloitus 3

mera peakin valloitus 4

Matka tähän huipulle on selkeä eikä tällä kertaa kovin railoinen. Näkymät ovat mahdottoman upeat, kruununa itse Everest takavasemmalla (siellä mistä pilvet hipovat vuoria).

Teknisesti vuori on helppo, mutta haasteen tuovat pitkät matkat ja erityisesti nousu lähemmäs viittä ja puolta kilometriä. Hyvä aklimatisointi on kaiken edellytys. Tällä kertaa meidän koko porukka 100% tavoitti huipun ja sitähän juhlittiin!

……..

Tälläisiä kuvafiilistelyjä tällä erää 🙂

Luvassa pian lisää reissuilta ympäri maailman.

Uuden vuoden reippautta mieliin!!!

Nora Casén