“Laakso, josta eivät mäet puutu. Laakso, jota vaeltaessa yksikään päivä ei ole samanlainen. Hinku Valley sopii pelkkään vaellukseen sekä Mera Peakin lähestymiseen”.
…..
HINKU VALLEY
Tervetuloa kuvamatkalle Hinku Valleyhen Nepaliin. Kävin kiipeämässä Mera Peakin Mandalatravelin matkanjohtajana ja vaelsimme jäätikköä kohti Hinku Valleyssa. Laakso on niin kaunis ja maastoltaan vaihteleva, että kuvia tuli otettua todella paljon. Moni on kysellyt laakson perään, joten päätinkin laittaa tästä oman kuvapläjäyksen. Liian tarkkaa kerrontaa en tee, jotta yllätystä riittää sinne lähtijällekkin.
Paikka sopii muuten erinomaisesti myös vaellukseen vaikka Khareen (viimeinen kylä ennen kiipeilyä).
Huomioitavaa on kuitenkin korkeaan ilmanala ja siihen sopeutuminen.
Tervetuloa mukaan reissulle!
Tässä siis kuvamaistiaisia vaellusosuudelta. Kuvat on jaettu teemoittain. Vaellus toimi ryhmälleni korkeaan ilmanalaan totuttautumisena, kun toimin Mandala Travelin matkanjohtajana Mera Peakille. Voit myös kurkata kuvia kiipeilyosuudesta Mera Peakkia postauksesta.
…..
Alkutaival
Päästäkseen aloitukseen vaeltajan on lennettävä pienkoneella Khatmandusta Luklaan, joka sijaitusee 2860 metrin korkeudessa. Samasta paikasta lähdetään tekemään EBC- trek (kurkkaa Everest Base Camp vaelluspostaus), Islan Peakin kiipeily ja monen monta muuta kiinnostavaa vaellus/kiipeilyreissua. Kävelyosuus aloitetaan heti koneen laskeutumisen jälkeen tai Luklassa vietetyn yön rentouttamana.
Majoittua voi teltan kanssa tai majataloissa. Me käytimme molempia.
Jakaisin vaelluksen karkeasti seuraaviin osiin:
Lämmin vehmas mäkinen maasto
Karumpi puurajan yläpuolinen maasto
Paluumatkan harjanneosuudet
……
Lämmin vehmas mäkinen maasto
Vaellusosuuden ensinmäinen osuus on vehreää ja runsas puista aluetta.
Ensimmäisten päivien aikana noustaan laakson pohjalta harjanteiden yli. Tässä yllä olevassa kuvassa yksi erittäin mieluinen harjanteen ylitys. Mera Peak näkyy nimittäin ensimmäisen kerran.
Yllä oleva kuva on tyypillisestä varusteiden kuivatuksesta. Vaikka majoitus on teltoissa, on yleensä jokaisen telttapaikan yhteydessä refugio. Refugion varustelu, kunto ja ruoka vaihtoehdot vaihtelevat.
Yllä oleva kuva on lepopäivälle tyypillinen. Varusteiden ja itsensä huoltoa. Näihin kuuluvat muunmuassa suihku, hiusten ja vaatteiden pesu, makuupussien tuuletukset, vaatteiden kuivatukset sekä muut pienpuuhastelut nukkumisen lisäksi.
Puuraja loppuu hiljalleen ja siirtyminen on karumpiin maisemiin.
………
Karumpi puurajan yläpuolinen maasto
Tämä osuus saa sydämeni aina sykähtämään. Karuus. Yksinkertaisuus. Avaruus. Tilaa hengittää.
Alla olevassa kuvassa meidän Mera Peakin super hyvä jengi ??
Yllä näkyy Kharen kylä. Se on viimeinen kylä ennen jäätikköä. Vaeltajat voivat tehdä täältä edelleen päiväretkiä ja kiipeilijät suuntaavat kohti perusleiriä jäätikön alle. Matkan jatkumisesta kuvia löytyy täältä.
……..
Paluumatkan harjanneosuudet
Paluu Luklaa kohden on harjanteilla. Ensinmäinen nousu on lähes koko päivän vievä rutistus. Vaiva kyllä kannattaa, sillä maisemat ovat sen väärti. Tässä vaiheessa viimeistään päätät vähentää päivärepun sisältöä turhista tavaroista ?
Minulla on tapana reissussa kirjoittaa paperille kiitokset ja toiveet. Paperi poltetaan. Tapa on kulkenut jo monia vuosia matkassani. Hurjaa myöntää, mutta toiveita on toteutunut hyvinkin paljon. Pachamamalle kiitos!!
Harjanteet päättyvät aikanaan ja alas laskeutuminen Luklaan vie aikaa. Pienet hetket auringon laskiessa kruunaavat vaelluksen. Jälleen voi huokaista, että takana on yksi huikea reissu ja monta upeaa muistoa yhdessä huippuporukan kanssa (osa on jo kolmannella vuorella ja muutama toisella reissulla matkassani).
…………………..
…….
Nora Casén