Laakso, josta eivät mäet puutu. Laakso, jota vaeltaessa yksikään päivä ei ole samanlainen. Hinku Valley sopii pelkkään vaellukseen sekä Mera Peakin lähestymiseen”.

…..

HINKU VALLEY

Tervetuloa kuvamatkalle Hinku Valleyhen Nepaliin. Kävin kiipeämässä Mera Peakin Mandalatravelin matkanjohtajana ja vaelsimme jäätikköä kohti Hinku Valleyssa. Laakso on niin kaunis ja maastoltaan vaihteleva, että kuvia tuli otettua todella paljon. Moni on kysellyt laakson perään, joten päätinkin laittaa tästä oman kuvapläjäyksen. Liian tarkkaa kerrontaa en tee, jotta yllätystä riittää sinne lähtijällekkin.

Paikka sopii muuten erinomaisesti myös vaellukseen vaikka Khareen (viimeinen kylä ennen kiipeilyä).

Huomioitavaa on kuitenkin korkeaan ilmanala ja siihen sopeutuminen.

Tervetuloa mukaan reissulle!

nora_casen_hinkuvalley_1

Tässä siis kuvamaistiaisia vaellusosuudelta. Kuvat on jaettu teemoittain. Vaellus toimi ryhmälleni korkeaan ilmanalaan totuttautumisena, kun toimin Mandala Travelin matkanjohtajana Mera Peakille. Voit myös kurkata kuvia kiipeilyosuudesta Mera Peakkia postauksesta.

…..

Alkutaival

Päästäkseen aloitukseen vaeltajan on lennettävä pienkoneella Khatmandusta Luklaan, joka sijaitusee 2860 metrin korkeudessa.  Samasta paikasta lähdetään tekemään EBC- trek (kurkkaa Everest Base Camp vaelluspostaus), Islan Peakin kiipeily ja monen monta muuta kiinnostavaa vaellus/kiipeilyreissua. Kävelyosuus aloitetaan heti koneen laskeutumisen jälkeen tai Luklassa vietetyn yön rentouttamana.

Majoittua voi teltan kanssa tai majataloissa. Me käytimme molempia.

Jakaisin vaelluksen karkeasti seuraaviin osiin:

Lämmin vehmas mäkinen maasto

Karumpi puurajan yläpuolinen maasto

Paluumatkan harjanneosuudet

……

Lämmin vehmas mäkinen maasto

nora_casen_hinkuvalley_2

Vaellusosuuden ensinmäinen osuus on vehreää ja runsas puista aluetta.

nora_casen_hinkuvalley_3

nora_casen_hinkuvalley_4

Ensimmäisten päivien aikana noustaan laakson pohjalta harjanteiden yli. Tässä yllä olevassa kuvassa yksi erittäin mieluinen harjanteen ylitys. Mera Peak näkyy nimittäin ensimmäisen kerran.

nora_casen_hinkuvalley_5

nora_casen_hinkuvalley_6

nora_casen_hinkuvalley_7

nora_casen_hinkuvalley_8

nora_casen_hinkuvalley_9

nora_casen_hinkuvalley_10

Yllä oleva kuva on tyypillisestä varusteiden kuivatuksesta. Vaikka majoitus on teltoissa, on yleensä jokaisen telttapaikan yhteydessä refugio. Refugion varustelu, kunto ja ruoka vaihtoehdot vaihtelevat.

nora_casen_hinkuvalley_11

nora_casen_hinkuvalley_12

Yllä oleva kuva on lepopäivälle tyypillinen. Varusteiden ja itsensä huoltoa. Näihin kuuluvat muunmuassa suihku, hiusten ja vaatteiden pesu, makuupussien tuuletukset, vaatteiden kuivatukset sekä muut pienpuuhastelut nukkumisen lisäksi.

nora_casen_hinkuvalley_13

Puuraja loppuu hiljalleen ja siirtyminen on karumpiin maisemiin.

………

Karumpi puurajan yläpuolinen maasto

Tämä osuus saa sydämeni aina sykähtämään. Karuus. Yksinkertaisuus. Avaruus. Tilaa hengittää.

nora_casen_hinkuvalley_14

nora_casen_hinkuvalley_15

nora_casen_hinkuvalley_16

nora_casen_hinkuvalley_17

Alla olevassa kuvassa meidän Mera Peakin super hyvä jengi ??

nora_casen_hinkuvalley_18

nora_casen_hinkuvalley_19

Yllä näkyy Kharen kylä. Se on viimeinen kylä ennen jäätikköä. Vaeltajat voivat tehdä täältä edelleen päiväretkiä ja kiipeilijät suuntaavat kohti perusleiriä jäätikön alle. Matkan jatkumisesta kuvia löytyy täältä.

……..

Paluumatkan harjanneosuudet

Paluu Luklaa kohden on harjanteilla. Ensinmäinen nousu on lähes koko päivän vievä rutistus. Vaiva kyllä kannattaa, sillä maisemat ovat sen väärti. Tässä vaiheessa  viimeistään päätät vähentää päivärepun sisältöä turhista tavaroista ?

nora_casen_hinkuvalley_20nora_casen_hinkuvalley_21

nora_casen_hinkuvalley_22nora_casen_hinkuvalley_23

Minulla on tapana reissussa kirjoittaa paperille kiitokset ja toiveet. Paperi poltetaan. Tapa on kulkenut jo monia vuosia matkassani. Hurjaa myöntää, mutta toiveita on toteutunut hyvinkin paljon. Pachamamalle kiitos!!

nora_casen_hinkuvalley_24

nora_casen_hinkuvalley_26

nora_casen_hinkuvalley_27

nora_casen_hinkuvalley_27

nora_casen_hinkuvalley_28

nora_casen_hinkuvalley_29

Harjanteet päättyvät aikanaan ja alas laskeutuminen Luklaan vie aikaa. Pienet hetket auringon laskiessa kruunaavat vaelluksen. Jälleen voi huokaista, että takana on yksi huikea reissu ja monta upeaa muistoa yhdessä huippuporukan kanssa (osa on jo kolmannella vuorella ja muutama toisella reissulla matkassani).

…………………..

nora_casen_hinkuvalley_30

…….

Nora Casén