Rabin tarina alkoi vuonna 1981 pienen rivitalon ullakolla Sheffieldissä, missä Rab Carrington teki ensimmäisen omaa nimeään kantavan makuupussin. Käsin ommeltu ja itse alusta loppuun suunniteltu, Rabin vuosien kokemus vuorilla olemisesta näkyi vahvasti hänen työssään. Pian Rabin ystävien ja paikallisen kiipeily-yhteisön keskuudessa nousi kova kysyntä hänen tuotteilleen. Mutta asiat eivät jääneet tähän. Pian sana levisi ja Sheffieldin ullakosta tuli pieni tehdas, joka loi makuupusseja ja takkeja asiakkaille kaikkialla. Nyt, vuosikymmeniä myöhemmin, näitä rehellisiä, kestäviä malleja löytyy kaikkialta maailmasta; missä ikinä seikkailunhaluiset ihmiset kohtaavat haasteita.

RABIN HISTORIA TIIVISTETYSTI

1970
Rab Carrington oli yksi avainhahmoista kiipeilyn ja vuorikiipeilyn maailmassa. Vuonna 1973 Patagonian kiipeilymatkalla Rab joutui jumiin Buenos Airesiin. Ison-Britannian satamalakko viivästytti hänen varusteidensa saapumista ja hän tarvitsi rahaa. Rab kääntyi ystävänsä, Hector Vieytesin puoleen, joka palkkasi hänet ja alkoi opettaa hänelle taitoja, jotka määrittelivät uudelleen teknisten makuupussien tulevaisuuden.

1980
Vuonna 1980 Rab muutti Sheffieldiin perheensä kanssa ja alkoi hyödyntää uusia taitojaan makuupussien ja vaatteiden luomisessa omasta kodistaan käsin. Osana tiivistä kiipeilyyhteisöä, kysyntä kasvoi nopeasti ja Rab kasvoi pian ulos ”kotitehtastaan”.

1990
Haluten kasvaa ja rikkoa teknisten mahdollisuuksien rajoja, Rab käytti laajan kokemuksensa yhteistyössä Pertex®:n kanssa kehittääkseen Vapour-rise™ -järjestelmän. Vapour-rise™ -järjestelmää käytetään edelleen monissa tuotteissa ja se on Rab softshell -sarjan kulmakivi.

2000
Rab jatkoi uusien huippuluokan tuotteiden kehittämistä ja oli yksi edelläkävijöistä käyttämällä kevyimpiä saatavilla olevia materiaaleja yhdistäen ne vallankumouksellisiin uusiin eristystekniikoihin. Vuonna 2001 Rab aloitti pitkän yhteistyön Polartec®-materiaalien kanssa, mikä on edelleen erittäin tärkeää brändille.​ Yli kahden vuosikymmenen kovan työn jälkeen Rab jäi eläkkeelle vuonna 2003 ja luovutti yrityksen omistuksen Equip Outdoor Technologies Ltd:lle.

2010
Hyppäämällä nykyhetkeen Rab on siirtymässä uuteen kansainvälisen kasvun vaiheeseen, jossa pitkäaikainen henkilökunta ja innostuneet uudet kasvot ovat yhtä omistautuneita jatkamaan brändin kehittämistä.​

RABIN VASTUULLISUUS JA EETTISYYS

RESPONSIBLE​ DOWN​ STANDARD

Yhtenä ensimmäisistä sertifioiduista R.D.S jäsenistä, Rab on jatkuvasti sitoutuneet eläinten hyvinvoinnin parantamiseen. Kaikki untuva ovat jäljitettävissä koko toimitusketjun läpi.

P.U.R.E. on ensimmäinen Global Recycle Standard (GRS)​ sertifioitu kierrätysuntuva. Untuva on luonnollisesti paras ja vastuullisin eristysmateriaali maailmassa, ja kierrättämällä Rab voi edistää luomaan paremman tulevaisuuden planeetallemme.

2020 Rabista tuli ilmastoneutraali yritys. Se on on kuitenkin vain aloituspiste. Tavoitteena on ​olla täysin hiilidioksiidi vapaa 2030 vuotteen mennessä.

Rab on jo alkaneet pienentää hiilijalanjälke samalla kun tasapainottaen jäljellä olevia päästöjä hiilihyvitysten avulla. Se ei ole ratkaisu, mutta se on parempi kuin olla tekemättä mitään. Rabin kumppani South Pole tarkistaa tiedot ja myöntää hiilidioksidikredittejä tukeakseen päästöjä vähentäviä tai poistavia hankkeita.

Fair Wear Foundation on itsenäinen voittoa tavoittelematon organisaatio, joka pyrkii parantamaan vaatetehtaiden työntekijöiden oloja. ​

​Equip Outdoor Technologies Ltd. on jäsenenä Fair Wear Foundationissa ja sitoutunut parantamaan työntekijöiden oloja tuotantolaitoksissa. Rab & Lowe Alpine saavuttivat Leader-tason kahdessa vuodessa.

RABIN TALVEN 2024 UUTUUDET JA SUOSITUIMMAT KLASSIKOT

Rab Nexus

Rab Nexus on kevyt välikerros, joka yhdistää hillityn tyylin ja tarkan istuvuuden. Rab Nexus on luotettava perusvaate, joka varmistaa että pysyt lämpimänä viileillä vaelluksilla, kiipeilyretkillä ja vuoristoseikkailuissa. Sen ainutlaatuinen valmistusmateriaali, 100-prosenttisesti kierrätetty Thermic™ G -kangas, tekee siitä ympäristöystävällisen valinnan samalla tarjoten lämpötilasäätelyn, nopean kuivumisen sekä parannetun hengittävyyden sekä liikkuvuuden. Siksi se soveltuu täydellisesti korkean energian vuoristoaktiviteetteihin, joissa intensiteetti vaihtelee ja sääolosuhteet muuttuvat nopeasti.

Rab Khroma Diffuse GTX

Khroma Diffuse GTX -sarja tarjoaa monikäyttöisiä vaihtoehtoja kaikenlaisiin talviseikkailuihin. Tämä erinomainen GORE-TEX -kalvoinen laskusarja on suunniteltu selviytymään monenlaisista sääolosuhteista ja tarjoaa luotettavan suojan koko talvikauden ajan. Khroma Diffuse GTX -laskuvaatteet eivät rajoitu pelkästään laskettelurinteille, vaan ne sopivat yhtä hyvin vapaalaskijoille, hiihtovaeltajille ja randoväelle.

Takin monipuolisuus ei kuitenkaan rajoitu pelkästään lasketteluharrastuksiin, sillä se soveltuu myös päivittäiseen käyttöön. Irrotettava lumilukko, kevyt rakenne ja hillitty värimaailma tekevät Khroma Diffuse GTX -takista hyvän vaihtoehdon arkikäyttöön.

Khroma Diffuse Backcountry – USA. Photographer: Liam Doran

Rab Positron Pro

Rab Positron Pro erittäin lämmin untuvatakki on suunniteltu erityisesti vaativiin vuoristo-olosuhteisiin tarjoten vertaansa vailla olevaa lämpöä ja suojaa kylmillä retkillä. Sen huolellisesti valitut materiaalit ja runsas 800FP vettähylkiväksi käsitelty untuvaeristys pitävät kylmyyden loitolla. Takki on ihanteellinen valinta luontokuvaajille, jääkiipeilyä varmistaville, valmentajille ja muille talvisissa olosuhteissa paikallaan seisoville harrastajille. Sen erinomainen lämmöneristys varmistaa, että pysyt lämpimänä pitkään, jotta voit keskittyä täysin ympärilläsi avautuviin upeisiin maisemiin ilman huolta kylmyydestä.

Rab Microlight Alpine

Rabin perinteinen Microlight Alpine -untuvatakki on nyt parempi kuin koskaan aikaisemmin! Tämä kevyt, helposti pakattava ja äärimmäisen mukava untuvatakki soveltuu ympärivuotiseen käyttöön sekä päällistakiksi, taukotakiksi että välikerrokseksi. Viimeisellä päivityskerralla takki sai kierrätysmateriaaleista valmistetun kankana, kierrätetyn P.U.R.E -untuva sekä uuden rakenteen joka on parempi kuin aiemmin.

Klikkaa Rabin logoa niin pääset katsomaan koko valikoiman: